Fazantenhof, Natuur- en stiltecamping direct aan fiets- en wandelpaden

Vanaf Natuurcamping "Fazantenhof" zijn er veel bezienswaardigheden te bezoeken te voet of op de fiets, met de auto of het openbaar vervoer (2 km)

 • Meer over ons dorp: www.hollandscherading.com
 • Omliggende natuurgebieden: www.gnr.nl staat voor ‘t Goois Natuurreservaat met infokiosk in ’s Gravenland. Verzorgen i.s.m www.ivn.nl Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid allerlei activiteiten waarbij “Beleef de natuur” centraal staat. Wandelingen met gids in ook onze omgeving. Wandeling no.8 is een beetje omgebouwd, vanaf de camping goed te doen.
 • www.utrechtslandschap.nl met Paviljoen Beerschoten en landschapswinkeltje in de Bilt. Wandelen met boswachter en beelden tentoonstelling in het park; op een steenworp afstand het Landgoed Oostbroek tussen de Bilt en Bunnik in Amelisweerd: een Utrechtse Buitenplaats, graslanden tussen oud loofbos, moerassen en een kloostertuin en fort Rijnauwen.

Op basis van de 4 windrichtingen onderstaand nog wat nuttige tips!

Noord/N-O : Het Mediadorp Hilversum, Kunstenaars dorpen Laren-Blaricum en Bussum , Eemnesen Huizen aan ’t Eemmeer. De folkloristische vissersdorpen Bunschoten en Spakenburg.

Oostelijke richting: met Lage Vuursche, Soest- Soesterberg en de Keistad Amersfoort.

 • www.midgetgolftuinen.nl in Lage Vuursche met zowel gras-, gravel- als biljart banen, elk 18 holes. Ook bijzonder geschikt voor een (kinder)feestje. T 035 - 6668212
 • www.landgoedpijnenburg.nl ligt naast Lage Vuursche = 1,5 km van de camping, waar voor natuurliefhebbers 30 km wandelpad en 3 km fietspad richting Soest (zwembad Soesterduinen).
 • www.dierenparkamersfoort.nl, geheel gerenoveerd en gemoderniseerd.
 • www.eemlijn.nl, met de fietsboot (baarn-soest-a’foort-eemdijk-spakenburg-huizen)
 • www.vvvsoest.nl met veel vertier w.o. de Lange Duinen, een stuifzandgebied waar u heerlijk kunt wandelen, picknicken, vliegeren en ravotten.
 • www.pyramidevanausterlitz.nl prachtige klimheuvel in 1804 gebouwd als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte.
 • www.recreatiemiddennederland.nl laat zien wat er te beleven is bij/in ‘t Henschotermeer, een hele grote zwemplas tussen Austerlitz en Woudenberg.
 • www.openluchttheatersoest.nl Cabrio met theater, cabaret, film en muziek (jazz, klassiek, pop). voorstellingen voor jong en oud., in de bossen bij Soest.
 • www.slotzeist.com met de grandeur van weleer gelegen aan de rand van een statig dorp.

Zuidelijke richting: de dorpen Maartensdijk, Bilthoven-de Bilt , Zeist en DOM- stad Utrecht

West/Zuidwestelijke richting: “Het Sticht” met de dorpen Maarseveen, Breukelen, Westbroek, Tienhoven en Oud- en Nieuw Loosdrecht (gemeente Wijde Meren) www.wijdemeren.nl.

 • www.kikkerfort.nl Subtropisch zwemparadijs - Schepersweg 14a 3621 JK Breukelen T 0346 266851 dgl. 9.30 - 21.00 u, met zomers activiteiten programma. Zwemmen kan ook vanaf “de Strook “(8km westwaarts) aan de Maarseveenseplassen, met ruime ligweiden en mooie zandstranden die u vele recreatiemogelijkheden bieden www.recreatiemiddennederland.nl.
 • www.sypesteyn.nl Kasteelmuseum gelegen in een lommerrijke tuin met doolhof.
 • www.voetstappen.nl & www.klompenpad.nl met wandeling door de Westbroekse zodden.
 • www.hollandsmidden.nl met de Loosdrechtse plassen: ze zijn misschien wel de bekendste en meest toeristische. Doch dit plassengebied heeft ook een ander gezicht. In de rustige delen zoals de Vuntus- en Breukeleveense Plas leven veel waterplanten en vogels.Je kunt er wandelen, fietsen, kanoën en een bootje voor een dag huren, een rondvaart maken of terrasje ‘pikken.”

WandelZapp
Ontdek de eenvoud van wandelen met je smartphone (of dit ook bij ons in de bossen al werkt is nog niet bekend). De app biedt meer dan 675 wandelingen verspreid over heel Nederland. Ook een NS wandeling (46 wandeltochten in Nederland) start bij ons stationnetje.
Download beide via www.wandelzoekpagina.nl of speur op Algemene websites: www.wandel.nl ; www.wandelpagina.nl ; www.wandelkrant.nl
www.fietspagina.nl ; www.fietsen.123.nl

Onderweg iets gevonden of verloren?
Gemeentehuis, Soestdijkseweg Zuid 173, Bilthoven 030- 2289411 Ma/do 8.30-17.00 vr 8.30-16.00
website: www.verlorenofgevonden.nl, eventueel via de beheerder aangifte laten doen.