Scenery

Hoorneboegse heide – Hilversum

Omgeving van Natuurcamping Fazantenhof

Er is genoeg te doen binnen 10 km! Door de unieke en centrale ligging van de camping worden er in de omgeving vele mogelijkheden geboden voor diverse uitstapjes, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Er zijn in de nabije omgeving veel verschillende dingen te doen en te zien. Zelfs al binnen een afstand van 10 km vind je veel leuke plekken en activiteiten. Hieronder hebben we een aantal aanraders voor je op een rijtje gezet.

Lage Vuursche

Dichtstbijzijnd, op slechts 1,3 km, is het Koninklijke dorp Lage Vuursche te vinden met verschillende (pannenkoeken)restaurants, midgetgolfbanen, een nieuw klimbos en een recreatiekuil.

Dankzij de tientallen rijksmonumenten en de achttiende-eeuwse huizen in en om de Dorpsstraat heb je het gevoel dat de tijd hier heeft stil gestaan. Een Anton Pieck achtige sfeer in het dorp en het feit dat Lage Vuursche en de omgeving het eerste grote bossgebied vanuit de randstad is, zorgt voor veel belangstelling. Het dorp heeft een Vorstelijke status omdat prinses Beatrix weer op kasteel Drakenstein woont. Hoewel het kasteel vrijwel geheel aan het oog wordt onttrokken, heeft het op velen een grote aantrekkingskracht.

Historie van Natuurcamping Fazantenhof

Loosdrechtse Plassen

Westwaarts ligt het Sticht, een polderlandschap met op ca. 8 km de Maarsseveense & Loosdrechtse Plassen, waar men kan zwemmen, een rondvaart kan boeken en een zeilboot, kano of waterfiets kan huren om de omgeving vanaf het water te verkennen.
Hier kan je heerlijk een dag genieten op het water. In Loosdrecht kan je op meerdere plekken een bootje huren. Maar natuurlijk kan je ook een mooie wandeling maken om deze vijf plassen. Bij ‘De Strook’ kan je aan een strandje met speeltoetsellen lekker zonnen.

Goois Natuurreservaat

Ten noorden van ons ligt het Goois Natuurreservaat met een zeer rijke gevarieerde natuur. Er is veel cultuurhistorie te vinden met grafheuvels, landgoederen en oude karrensporen. Het natuurreservaat biedt onderdak aan vele soorten planten en dieren.

Zij beheren en beschermen ruim 2.800 ha. prachtige natuur in ‘t Gooi. Heidevelden, zandverstuivingen, bossen en graslanden om eindeloos in te wandelen, fietsen of te rijden met je paard. Ga erop uit en ontdek dit prachtige gebied!

Historie van Natuurcamping Fazantenhof

De Soester Duinen

De Soester Duinen is een natuurgebied dat zich kenmerkt door omvangrijke zandverstuivingen, en dat daarnaast uit heideterreinen en bossen bestaat. In de Soesterduinen kun je heerlijk wandelen, vliegeren, voetballen, verstoppertje spelen en natuurlijk klimmen in de geweldige klimbomen.

Absolute aanraders:

Klimbos

Klimbos Gooi-Eemland in Lage Vuursche is het koninkrijk der Klimbossen. Het bos is gelegen op de Utrechtse Heuvelrug op het prachtige Landgoed Pijnenburg. Met maar liefst 10 routes is het een wáár klimparadijs. De routes lopen op in moeilijkheidsgraad en hoogtes van 2 tot niet minder dan 22,5 meter. Daar word je wel even onderdanig van… Heel even maar, want je weet: er is maar één weg naar boven!

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is dé plek waar media samenkomen. Voor de museumbezoeker die geïnteresseerd is in de werking van media en de scholier die een workshop komt volgen over fake news. Voor de redacteur die een fragment zoekt voor een televisieprogramma.

Spoorwegmuseum Utrecht

Het Spoorwegmuseum is niet zomaar een museum. Het is een fascinerende plek waar je ontdekt hoe de trein de wereld heeft veranderd. Met een levensecht station, een theater, spannende attracties en met wisselende tentoonstellingen en evenementen ben je altijd op het juiste spoor!

Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Luister naar persoonlijke verhalen, dwaal tussen tanks, vliegtuigen en ander militair materieel of bezoek één van de exposities die je bijblijven. Er is veel te zien en te beleven. Volg de gele pijlen door het museum en ontdek het verhaal van de krijgsmacht. Zo is iedereen, jong en oud, makkelijk enkele uren zoet.

Om al deze bezienswaardigheden te kunnen bezoeken, kunt u gaan fietsen, de auto nemen, of met het OV.

Hollandsche Rading heeft een NS-station met half-uurs verbinding op de lijn Utrecht – Hilversum – Weesp – Amsterdam/Almere. Ook met Qbuzz is er een goede verbinding met de lijn Utrecht – Maartensdijk – Hilversum v.v.

Wij hebben op deze pagina een aantal tips voor u op een rijtje gezet, maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden, dat we ze hebben ingedeeld naar de 4 windstreken. Klik hieronder op de link om te zien hoeveel er nog meer te beleven valt in de schitterende omgeving van de camping.

Klik hier voor de vele mogelijkheden en meer informatie in alle Windrichtingen

Rading Spoor

Aanrader van de beheerder: Een zeer bijzonder evenement op loopafstand van de camping vindt plaats op de 3e zaterdag in augustus, dat is het Rading Spoor, stoommodeltreinen in het bos, een must-see voor de echte treinliefhebber.

Dagelijkse boodschappen

Maartensdijk (5,6 km): Op het Maertensplein, Jumbo Supermarkt, Primera, Landwaard, Bakker Bos, groenteboer, drogist, traiteur en andere primaire winkels. Zondag gesloten!

Loodrecht (5,5 km): Aan de buitenrand van Loosdrecht zit de Boni Supermarkt met slijterij, op de Nootweg zitten diverse winkels met onder andere de Jumbo en het Kruidvat.

Hilversum (8,1 km): Aan de buitenrand van Hilversum zit winkelcentrum Kerkelanden met een Albert Heijn, een Lidl en een grote variëteit aan andere winkels.

Op 1.5 km bij het station van Hollandse Rading zit de lunchroom Perron Peet, waar je terecht kan voor belegde broodjes of een zak echte vlaamse friet. Ook serveren ze huisgemaakte taarten en andere lekkernijen.

Op 200m zit Restaurant De Paddenstoel, een gezellige familierestaurant waarbij u heerlijk kunt uitrusten na een boswandeling of na het opzetten van de tent. Uw kinderen kunnen zich amuseren op het speelplein en daarbij genieten van de heerlijke pannenkoeken. Voor de volwassenen hebben ze speciaalbieren, seizoensgerechten en een keuken van hoge kwaliteit.