Cardinal Directions

Vanaf Natuurcamping Fazantenhof zijn er veel bezienswaardigheden te bezoeken te voet, op de fiets, met de auto of met het openbaar vervoer (2 km).

Hollandsche Rading            https://hollandscherading.com/

Hollandsche Rading is een dorp in de gemeente De Bilt, in de Nederlandse provincie Utrecht. Op 27 juli 2018 telde Hollandsche Rading 1.590 inwoners. Het dorp ligt langs de spoorlijn van Utrecht naar Hilversum en heeft een spoorwegstation. Rading is een hypercorrecte vorm van raaiing, dat lijn of grens betekent.

Ontdek de Utrechtse Heuvelrug              https://www.opdeheuvelrug.nl/

Als een oase van rust, net buiten de Randstad, vind je tussen Utrecht en Amersfoort de Heuvelrug, met hun prachtige natuur, talloze landgoederen en levendige steden en dorpen. Wandel of fiets door de heuvelachtige bossen langs indrukwekkende kastelen, beleef de vele evenementen en attracties of laat je culinair verwennen in één van de leuke restaurants. Wij inspireren je graag met de leukste evenementen, overnachtingslocaties en uitjes voor jong en oud.

Recreatie Midden Nederland   https://recreatiemiddennederland.nl/

Buiten recreëren binnen handbereik. Routes en recreatiegebieden.

Het Smithuyserbos http://smithuyserbos.nl/

Een particulier bosbezit van bijna 40 ha. groot, gelegen te Hilversum, aan de rand van de provincie Noord-Holland.

Omliggende natuurgebieden

  • Goois Natuurreservaat  https://gnr.nl/
   Wij beheren en beschermen ruim 2.800 ha. prachtige natuur in ‘t Gooi. Heidevelden, zandverstuivingen, bossen en graslanden om eindeloos in te wandelen, fietsen of te rijden met je paard. Hoe ga jij deze zomer onze landschappen ontdekken?
  • IVN Natuur Educatie  https://www.ivn.nl/
   IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen we met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal.
  • Utrechts Landschap https://www.utrechtslandschap.nl/
   Zin in een wandeling ?
   Met paviljoen Beerschoten en landschapswinkel in De Bilt. Wandelen met boswachter en beeldententoonstelling in het park; op een steenworp afstand het Landgoed Oostbroek tussen De Bilt en Bunnik in Amelisweerd: een Utrechtse Buitenplaats, graslanden tussen oud loofbos, moerassen, kloostertuin en fort Rijnauwen.

  Op basis van de 4 windrichtingen onderstaand nog wat nuttige tips en links:

  Noord/Noord-Oost :

  Het Mediadorp Hilversum, Kunstenaarsdorpen Laren-Blaricum en Bussum, Eemnes en Huizen aan ‘t Eemmeer. De folkloristische vissersdorpen Bunschoten en Spakenburg.

  • Beeld en Geluid http://www.beeldengeluid.nl/
   Het Mediamuseum in Hilversum: het audiovisuele archief met permanente en wisselende tentoonstellingen en veel doe- en beleef-mogelijkheden voor de kinderen.
  • Kasteel Groeneveld http://www.kasteelgroeneveld.nl/
   Het kasteel van Baarn met wisselende tentoonstellingen en fraaie tuin.
  • Bosbad de Vuursche http://www.bosbaddevuursche.nl
   In de bossen van Baarn ligt het prachtige openluchtzwembad ‘Bosbad de Vuursche’. Met een wedstrijdbad, een recreatiebad, een kleuterbad en een peuterbad.
  • Klederdracht en Visserijmuseum http://www.kenvmuseum.nl
   Museum met klederdracht en visserij in Bunschoten-Spakenbrug. Open van zaterdag 11 april 2020 t/m zaterdag 12 september 2020.

  Oost :

  De Koninklijke dorpen Lage Vuursche en Soestdijk, Soest, Soesterberg en de Keistad Amersfoort.

  • Paleis Soestdijk https://www.paleissoestdijk.nl/
   Het paleis in Soestdijk – Exclusieve openstelling
   Zondag 5 januari 2020 was de laatste publieksopenstelling en we hebben ontzettend veel bezoekers ontvangen. Om geïnteresseerden in 2020 toch de kans te geven het paleis te bezoeken en de voorbereidingen voor de nieuwe bestemming te kunnen volgen, is besloten om het paleis beperkt open te stellen voor publiek in combinatie met populaire publieksactiviteiten.
  • MidgetgolftuinenLage Vuursche https://www.midgetgolftuinen.nl/
   Altijd gesloten in de wintermaanden, rond half maart gaan ze weer open.
   Verscholen in de oude bossen van de Lage Vuursche liggen in een vorstelijke, van historie doortrokken omgeving de Midgetgolftuinen Lage Vuursche. De prachtige, karaktervolle en zorgvuldig onderhouden tuinen tellen maar liefst 3 midgetgolfbanen met elk 18 holes, waarin het buitengewoon aangenaam toeven is. Dit unieke midgetgolf complex is ideaal voor een heerlijk dagje uit. Tevens is de midgetgolfbaan in de Lage Vuursche bijzonder geschikt voor een bedrijfsuitje of kinderfeestje van formaat.
  • Landgoed Pijnenburg http://landgoedpijnenburg.nl/
   Bezoek en beleef een groene oase in het hart van Nederland. Landgoed Pijnenburg is een eeuwenoud familielandgoed op de grens van de provincie Utrecht met de provincie Noord-Holland, op loopafstand van het pittoreske Lage Vuursche en op fietsafstand van Paleis Soestdijk. U bent van harte welkom om er te komen wandelen over de mooie lanen, te fietsen of paard te rijden, een huisje te huren, van boom naar boom te tokkelen bij het Klimbos, uit te rusten bij het Theehuis of een belangrijke gebeurtenis te vieren in de openlucht.
  • DierenPark Amersfoort https://dierenparkamersfoort.nl/
   Recentelijk geheel gerenoveerd en gemoderniseerd. Ontdek dierenPark Amersfoort.
  • Fietsboot Eemlijn https://www.eemlijn.nl/
   Vaar mee met de fietsboot Eemlijn. Het seizoen 2019 is afgesloten, vanaf medio april 2020 varen ze weer!
   Ontdek Eemland en ‘t Gooi per fiets en fietsboot, wandel, fiets en relax bij ons aan boord. U stapt op en af op één van de opstapplaatsen van uw keuze. Indien u met de fiets bent zetten wij deze op het benedendek en geven deze op de plek waar u uitstapt weer met u mee.

   Amersfoort – Soest – Baarn – Eemdijk – Spakenburg.

   • De Pyramide
    https://pyramidevanausterlitz.nl/
    Een dagje naar ‘de pyramide’ is een feest voor het hele gezin.
    De bosrijke omgeving leent zich uitstekend voor een prachtige wandeling. Hoogtepunt is ongetwijfeld de ‘Pyramide van Austerlitz’, gelegen op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug en in 1804 gebouwd als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte. Tevens kunt u lekker uitrusten op ons zeer ruime terras waar u kunt genieten van koele dranken, ijs, snacks en diverse maaltijden. Het horecagedeelte bevat een snackbar, een restaurant en een paviljoen.
    Over de kinderen hoeft u zich de rest van de dag geen zorgen te maken. De uitgebreide speeltuin en het lunapark, compleet met botsauto’s, draaimolens, een treintje en meer, staan garant voor uren speelplezier. Tevens verzorgen wij familie- en bedrijfsfeesten, koffietafels en schoolreisjes. Er is bovendien ruim voldoende parkeergelegenheid.
    De entree tot het park is gratis!
    De enige Pyramide in Nederland, gebouwd als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte.
   • Openluchttheater Cabrio Soest
    https://www.openluchttheatersoest.nl/
    Cabrio met theater, cabaret, film en muziek (jazz, klassiek, pop). Voorstellingen voor jong en oud, in de bossen bij Soest.
   • Slot Zeist
    https://www.slotzeist.nl/
    Ooit het lustoord van Willem Adriaan, graaf van Nassau-Odijk en kleinzoon van prins Maurits. Nu het ideale decor voor vorstelijke evenementen, historie opsnuiven of genieten van kunst en cultuur. Het Slot ademt historie, is omringd door prachtige Engelse tuinen en is zeer centraal gelegen. Zoekt u een bijzondere locatie? Kom dan langs om de prachtige stijlzalen te bekijken, sfeer te proeven en uw wensen met ons te bespreken.

   Zuid :

   de dorpen Maartensdijk, Bilthoven, De Bilt, Zeist en Domstad Utrecht.

   • Nieuwe Hollandsche Waterlinie https://nieuwehollandsewaterlinie.nl/
    Ontdek het grootste geheim van Nederland.
   • De Kromme Rijn http://krommerijn.oudhouten.nl/
    De Kromme Rijn is een rivier in het zuiden van de provincie Utrecht en stroomt van Wijk bij Duurstede naar de stad Utrecht. De rivier is ongeveer 26 kilometer lang en was vroeger de hoofdroute van de grote Europese rivier De Rijn. De rivier is ongeveer 3000 jaar terug ontstaan en vormde sinds ongeveer het jaar 47 na Christus de noordelijke grens van het Romeinse rijk. In die tijd was ze ongeveer 100 meter breed en liep ze langs Zeist (tot het jaar 295 na Christus) en de Marsdijk. (Nieuw-Wulven). In de eeuwen erna was het een belangrijke verbindingsroute tussen Utrecht en Dorestad.
    Vanaf het jaar 838 verlegde de Rijn haar loop en werd de Lek belangrijker. De Rijn werd smaller en verlandde steeds vaker. In 1122 besloot de Utrechtse bisschop Godebald dat de Rijn moest worden afgedamd. Hierdoor werd het landelijke gebied beter beschermd tegen overstromingen en kon het worden ontgonnen. De Kromme Rijn verlandde en Utrecht was vanaf dat moment niet meer aangesloten op een hoofdrivier. Het rijnwater stroomde verder via de Lek. Vanaf ongeveer het jaar 1500 is de naam Kromme Rijn in gebruik.
   • Kromme Rijnstreek https://www.vvvkrommerijnstreek.nl/nl/verken-de-streek/de-kromme-rijn
   Het buiten van Utrecht
   • Botanische Tuinen Utrecht https://www.uu.nl/botanischetuinen
    De Botanische Tuinen zijn dagelijks geopend tussen 1 maart en 1 december. In de negen hectare aan tuinen vindt u een enorme Rotstuin, een Evolutietuin, Tropische kassen, een Vogelkijkhut en nog veel meer. Deze groene oase is onderdeel van de Universiteit Utrecht en ligt in het hart van het Utrecht Science Park.
   • Spoorweg Museum Utrecht https://www.spoorwegmuseum.nl/
    Het Spoorwegmuseum is niet zomaar een museum. Het is een fascinerende plek waar je ontdekt hoe de trein de wereld heeft veranderd. Met een levensecht station, een theater, spannende attracties en met wisselende tentoonstellingen en evenementen ben je altijd op het juiste spoor!
   • Utrecht https://www.bezoek-utrecht.nl/
    De website waarop het complete toeristische en recreatieve aanbod uit de provincie en stad Utrecht wordt getoond.
   West/Zuid-West :

   Het Sticht met de dorpen Maarseveen, Breukelen, Westbroek, Tienhoven en Oud- en Nieuw-Loosdrecht

   • Gemeente Wijde Meren https://www.wijdemeren.nl/vrijetijd
    Sport & Recreatiecentrum ’t
   • Kikkerfort https://kikkerfort.nl/
    Subtropisch zwembad ‘t Kikkerfort is hét zwembad van Breukelen en omgeving. Er is een subtropisch recreatiebad met een glijbaan en stroomversnelling. Het wedstrijdbad van 12,5 X 25 meter. Ook hebben we een zonnebank, infrarood sauna en stoomcabine.
   • Kasteel-Museum Sypesteyn https://www.sypesteyn.nl/
    Jonkheer C.H.C.A. (Henri) van Sypesteyn (1857-1937) droomde van een kasteel-museum ter nagedachtenis van zijn familie, waarvan hij de laatste mannelijke telg was. Die droom werd werkelijkheid. In de periode 1912-1927 bouwde hij Kasteel-Museum Sypesteyn.
    In het kasteel-museum ziet u de geschilderde portretten van de familie Van Sypesteyn en een indrukwekkende en gevarieerde verzameling wapens, porselein, glas, zilver, beelden, klokken e.d. De rondleiding door het kasteel biedt u een boeiend beeld van jonkheer Henri, zijn droom, de totstandkoming en de collecties van Kasteel-Museum Sypesteyn.
    Ook het landgoed met tuin en park nodigt u uit tot een wandeling. Een drankje en iets te eten op het terras of in het kasteel ronden uw bezoek aan Sypesteyn feestelijk af.
   • Voetstappen.nl http://www.voetstappen.nl/
    Voetstappen.nl is een site die, zoals de naam al doet vermoeden, geheel zal gaan over wandelen en reizen.
    Zowel binnen Nederland als in het buitenland zullen hier wandelingen, trips en reizen worden beschreven, echter alle reizen en wandelingen die hier uitgebreid zijn beschreven zijn door ons zelf gemaakt en gelopen.
    Er zullen dus regelmatig nieuwe reizen en wandelingen aan deze site worden toegevoegd. Tevens zullen wij elke reis en wandeling voorzien van een aantal foto’s, welke tijdens de desbetreffende trip zijn genomen.
   • De Loosdrechtse Plassen https://loosdrechtseplassen.nu/
    De guide om te ontdekken wat er te doen is, waar je een boot kunt huren, waar lekker eten en drinken, uitgaan en meer op en rond de Loosdrechtse Plassen.
   • De Vinkeveense Plassen https://recreatiemiddennederland.nl/vinkeveense-plassen/
    De Vinkeveense Plassen is heel veelzijdig op het gebied van recreatie en natuur. De plassen worden gekenmerkt door de legakkers en de ring van 12 zandeilanden. Voor waterrecreatie zijn hier unieke mogelijkheden.
    U kunt het gebied zeilend en per motorboot maar ook heel goed met de kano of fluisterboot verkennen. Speciaal voor de kano’s en fluisterboten is een aantal routes uitgezet.

   WandelZapp – WandelZoekpagina

   https://www.wandelzoekpagina.nl/

   Steeds meer mensen ontdekken het wandelen en hebben onderweg behoefte aan goede informatie op een gebruiksvriendelijke manier. Met deze app voegen we de kwaliteit van onze wandelingen samen met het gemak van een smartphone: zoek, kies en ga op stap. Geen printer, geen kaarten en geen ingewikkeld GPS-apparaat meer nodig. Zapp en wandel.
   WandelZapp biedt met Groene Wissels en Trage Tochten al meer dan 1000 wandelingen verspreid over heel Nederland. Er is een grote variatie: van kort tot lang, van natuur tot stad, van bos tot strand. De afstand van de wandelingen varieert van 4 t/m 26 km. Continu worden nieuwe wandelingen toegevoegd en bestaande wandelingen bijgewerkt. WandelZapp biedt in de eerste plaats routes-met-kwaliteit en slechts beperkt achtergrondinformatie. De routes worden voortdurend gecontroleerd en geactualiseerd.
   ANWB over WandelZapp, ANWB zegt: ‘Je bent verzekerd van goede en mooie routes’

   NS-wandelingen, wandelen van station naar station

   https://www.ns.nl/

   Een NS-wandeling is een wandeltocht van station naar station. Je kunt kiezen voor verschillende afstanden, wandelingen door het bos, de stad, langs het strand of door de duinen. In verband met de coronamaatregelen bieden wij momenteel geen tweedaagse wandelingen aan.

   Onderweg iets gevonden of verloren?

   Gemeentehuis,
   Soestdijkseweg Zuid 173,
   Bilthoven

   Tel: 030-2289411
   (ma/vr 8:30-12:30)

   Probeer de website: https://www.verlorenofgevonden.nl/

   Meld het bij de receptie of doe indien nodig aangifte.

   Gemeentehuis De Bilt