The Owner

Laat ik mezelf eerst voorstellen: ik ben Jan-Willem Stoorvogel, geboren op 13 juli 1981, woonachtig te Nieuwegein, afgestudeerd aan de Middelbare Hotelschool De Rooi Pannen in Tilburg en Bedrijfskundige Informatica aan de Avans Hogeschool in Breda.

Sinds 1 januari 2020 heb ik het beheer van Natuurcamping Fazantenhof overgenomen van mijn moeder. Als derde generatie ben ik uitermate trots om dit familiebedrijf voort te mogen zetten. Ik ben een dienstverlener in hart en nieren en hoop u met zowel horeca als ICT-opleidingen u modern van dienst te kunnen zijn.

In de afgelopen jaren zult u mij misschien al vaker op de camping hebben zien rondlopen en heb ik geprobeerd om Carmen veelvuldig te helpen. Het ene seizoen lukte dat wat beter dan het andere seizoen, maar vanaf 2020 zult u mij veelvuldig tegenkomen.

Stukje arbeidsverleden

Voordat ik de camping overnam, was ik werkzaam bij Key West Beachhouse aan de Haarrijnseplas te Utrecht als Zelfstandig Werkend Kok. Daarvoor heb ik een avontuurlijk periode beleefd met seizoenswerk in Frankrijk en Italië voor Vacansoleil. Ook heb ik in de keuken gestaan in Zwitserland. Horeca was mijn allergrootste liefde; na vele jaren aan de voorkant te hebben gewerkt, had ik er 6 jaar geleden voor gekozen weer terug de keuken in te gaan.

In Zwitserland kreeg ik van de eigenaar aldaar de kans om weer in de keuken te gaan werken. Het winterseizoen 2016/2017 heb ik gewerkt onder een Italiaanse chef. Deze kwam in de zomer niet terug, waardoor de eigenaar aan mij vroeg of ik dan wel terug wilde komen als Chef. Zodoende heb ik de zomer van 2017 als chef-kok daar gewerkt en was ik ook verantwoordelijk voor de inkopen. Ik had 1 collega, een Slowaak en daarnaast hebben we een tweede locatie geopend in het dorp, een sportcafé, waar we dan alleen de lunch draaiden en in het hotel hadden we ervoor gekozen alleen diner te doen. Dit wegens krappe personele bezetting.

In de zomer van 2016 heb ik voor Vacansoleil gewerkt in het zuiden van Frankrijk. Ik was een soort ad interim, dus ik heb een hoop van de regio daar gezien, moest zelfs een paar keer gaan helpen in Spanje en aan het einde van het seizoen werd mij nog gevraagd om in Italië te gaan helpen met de demontage van tenten. Zodoende heb ik toen ook nog half Italië doorgereden met het demontageteam.

Daarvoor heb ik een zomerseizoen in La Chapelle d’Abondance en een winterseizoen in Tignes, beide in Frankrijk, meegemaakt. In beide gevallen heb ik in een klein hotel voor een Nederlandse eigenaar gewerkt. Bij de een werkte ik in het restaurant met ontbijt en diner, bij de ander hielp ik ook mee in de housekeeping.

In mijn jeugd heb ik 15 jaar op Curaçao, Nederlandse Antillen, gewoond en ben daar mijn carrière begonnen in het Van Der Valk Plaza Hotel als F&B medewerker. Ik heb daar op mijn 17de al horecaervaring opgedaan.

Tussen 2006 en 2008, maar ook tussen 2010 en 2014 was ik werkzaam in de IT. Door de economische crisis van 2008 ben ik in de tussenperiode teruggevallen op mijn horecakwaliteiten en heb als Horeca Freelancer gewerkt. Tijdens mijn periode in de IT kon ik het niet laten soms nog achter de bar te gaan staan, of een grote partij mee te lopen. Ook al heb ik in die tijd minder horecawerk gedaan, ik ben het nooit verleerd; het zit in de familie, in onze genen en daardoor dus in mijn bloed.

In mijn eigen tijd speel ik spelletjes op de computer, kijk ik series op Netflix, hobby ik wat in mijn berging met modeltreinen of sla ik een balletje op de tennisbaan.