De Omgeving

Hoorneboegse heide - Hilversum

Omgeving van Natuurcamping Fazantenhof
Er is genoeg te doen binnen 10 km! Door de unieke en centrale ligging van de camping worden er in de omgeving vele mogelijkheden geboden voor diverse uitstapjes, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Er zijn in de nabije omgeving veel verschillende dingen te doen en te zien. Zelfs al binnen een afstand van 10 km vind je veel leuke plekken en activiteiten. Hier onder hebben we een aantal plekken voor je op een rijtje gezet.

Lage Vuursche

Dichtstbijzijnd, op slechts 1,3 km, het Koninklijke dorp Lage Vuursche met verschillende (pannenkoeken)restaurants, midgetgolfbanen, een nieuw klimbos en een recreatiekuil.

'Klimbos Gooi Eemland in Lage Vuursche (Baarn) is wat je noemt een majestueus klimbos. Hier vind je maar liefst 8 verschillende klimavonturen en circa 85 verschillende overgangen. Oplopend in moeilijkheidsgraad en hoogtes van 2 tot niet minder dan 22,5 meter.'

Klimbos

Klimbos

Loosdrechtse Plassen

Historie van Natuurcamping Fazantenhof

Loosdrechtse Plassen

Westwaarts ligt het Sticht, een polderlandschap met op ca. 8 km de Maarsseveense & Loosdrechtse Plassen, waar men kan zwemmen, een rondvaart kan boeken en een zeilboot, kano of waterfiets kan huren om de omgeving vanaf het water te verkennen.
Hier kan je heerlijk een dag genieten op het water. In Loosdrecht kan je op meerdere plekken een bootje huren. Maar natuurlijk kan je ook een mooie wandeling maken om deze vijf plassen. Bij 'De Strook' kan je aan een strandje met speeltoetsellen lekker zonnen.

Goois Natuurreservaat

Ten noorden van ons ligt het Goois Natuurreservaat met een zeer rijke gevarieerde natuur. Er is veel cultuurhistorie te vinden met grafheuvels, landgoederen en oude karrensporen. Het natuurreservaat biedt onderdak aan vele soorten planten en dieren.

Goois Natuurreservaat

GooisNatuurReservaat1200px-Bussum_17juni2006_021
Wij beheren en beschermen ruim 2.800 ha. prachtige natuur in 't Gooi. Heidevelden, zandverstuivingen, bossen en graslanden om eindeloos in te wandelen, fietsen of te rijden met je paard. Ga erop uit en ontdek onze landschappen!

Absolute aanraders:

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Nederlands Instituut Beeld en Geluid, Hilversum, Neutelings Ried
Beeld en Geluid is dé plek waar media samenkomt. Voor de museumbezoeker die geïnteresseerd is in de werking van media en de scholier die een workshop komt volgen over fake news. Voor de redacteur die een fragment zoekt voor een televisieprogramma.

Spoorwegmuseum Utrecht

De Omgeving
Het Spoorwegmuseum is niet zomaar een museum. Het is een fascinerende plek waar je ontdekt hoe de trein de wereld heeft veranderd. Met een levensecht station, een theater, spannende attracties en met wisselende tentoonstellingen en evenementen ben je altijd op het juiste spoor!

Nationaal Militair Museum

nationaal-militair-museum-1
Op de plek waar in 1913 de Luchtvaartafdeling van de Koninklijke Landmacht werd opgericht staat 100 jaar later het Nationaal Militair Museum. Een indrukwekkend gebouw met een spectaculair dak van 110 x 250 meter en 13 meter hoge glazen buitenwanden. Het geeft de bezoeker een gevoel van ruimte en zicht op de collectiestukken buiten. Ontdek het Arsenaal en dwaal tussen tanks en vliegtuigen.

Soester Duinen

Korte Duinen
De Soester Duinen is een natuurgebied dat zich kenmerkt door omvangrijke zandverstuivingen, en dat daarnaast uit heideterreinen en bossen bestaat.

Om al deze bezienswaardigheden te kunnen bezoeken, kunt u gaan fietsen, de auto nemen, of met het OV.

Hollandsche Rading heeft een NS-station met half-uurs verbinding op de lijn Utrecht - Hilversum - Weesp - Amsterdam/Almere. Ook met Qbuzz is er een goede verbinding met de lijn Utrecht - Maartensdijk - Hilversum v.v.

Wij hebben op deze pagina een aantal tips voor u op een rijtje gezet, maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden, dat we ze hebben ingedeeld naar de 4 windstreken. Klink hieronder op de link om te zien hoeveel er nog meer te beleven valt in de schitterende omgeving van de camping.

Klik hier voor de vele mogelijkheden en meer informatie in alle Windrichtingen

Rading Spoor

Rading Spoor 2
Een zeer bijzonder evenement op loopafstand van de camping vindt plaats op de 3e zaterdag in augustus, dat is het Rading Spoor, stoommodeltreinen in het bos, een must-see voor de echte treinliefhebber.
RESERVEER NU