De Camping

Receptie

U kunt aan twee kanten onze camping oprijden, maar als u de campingborden goed heeft gevolgd komt u binnen bij de ingang van de camping en vindt u meteen rechts onze receptie. De receptie is gedurende het seizoen van zondag t/m donderdag geopend van 10:00 tot 19:00 en vrijdag, zaterdag en feestdagen geopend van 09:00 tot 20:00.  Mocht er niemand achter de balie zitten druk dan op de bel en wij komen u zo snel mogelijk helpen.

Bij onze receptie kunt u gebruik maken van de wifi. Onder de overkapping kunt u droog zitten op onze bank of aan de leestafel. Hier zijn ook meerdere stopcontacten waar u (op eigen risico) eventueel uw mobiel of accu op kunt laden. Ook vindt u hier meerdere informatiefolders en gelamineerde wandel- en fietsroutes.

Bent u thuis iets vergeten? Is uw gas op? Bent u iets kwijt? Of heeft u ergens hulp bij nodig?
Laat het ons weten, we zijn van alle markten thuis en helpen u graag !!

Sanitair gebouwen

Op de camping zijn meerdere sanitaire units aanwezig met toiletten, warme douches en stromend warm en koud water. Al het warm water word verkregen door een muntsysteem. Wij werken met 20cent, 50cent en speciale douchemunten welke u bij de receptie kunt verkrijgen. Alle sanitair gebouwen zijn voorzien van handzeep, afwasmiddel, ontsmettingsalcohol en wc papier.

De ‘van Keulen’ unit op het voorterrein, ter hoogte van T03, beschikt over toiletten, een aanrecht met meerdere wasbakken, waarvan 1 warmwatertappunt die werkt op 20 cent munten, 1 douche die werkt op 50 cent munten, 1 douche die werkt op douchemunten, een privé wasbak, een stortput en een klein afvalscheidingsstation.

De ‘JW sani’ en het ‘Storm’ gebouwen staan op het midden van het terrein beschikken over toiletten, aanrechten met 2 warmwatertappunten die werken op 20 cent munten, douches die werken op douchemunten, een stortpunt en een afvalscheidingsstation. In het Storm gebouw vindt u ook nog een ruilbibliotheek, magnetron, koelkast met vriezer en de gevonden voorwerpen.

Kampeerplaatsen

Natuurcamping Fazantenhof is een uitgerekte camping van bijna 2 hectare groot. Zoals u op de plattegrond kunt zien hebben wij aan één zijde een pad lopen en hebben wij aan beide kanten van het terrein 53 plaatsen voor caravans of campers. Wij zijn een autoluwe camping, daarom zijn de plaatsen aan het pad het meeste beschikbaar voor de toeristische kampeerders en hebben wij aan de andere zijde het meeste seizoen plaatsen. Hierdoor wordt er zo min mogelijk over het terrein heen gereden. In het midden van het terrein zijn 23 plaatsen voor grote of kleine tenten om gedurende het seizoen recreatief te kamperen.

De caravan/camper plaatsen zijn allemaal voorzien van elektra (10 ampère/eurostekker) en sinds 2021 hebben we comfort plaatsen aangelegd aan de oneven zijde (17-67) met wateraansluiting en grijswater afvoer. Bijna al onze tentplaatsen zijn voorzien van stroom (6 ampère/eurostekker).

Wij zijn geen hokjescamping, dus de grootte en de vorm van de plaatsen verschillen. Daarom vragen wij u goed op te letten met boeken en de juiste grootte aan te geven van uw kampeermiddel. Daarnaast proberen wij bij het plaatsen u zo goed mogelijk te adviseren zodat wij de natuur zijn gang kunnen laten gaan en dat u het beste uit uw plaats haalt.

Wij bieden ook seizoen plaatsen aan, voor meer informatie klik hier.

*Klik op de plattegrond voor meer informatie.

Parkeren

Het is niet toegestaan het terrein met de auto te berijden buiten het plaatsen van uw kampeermiddel. Probeer de tijd van het laden en/of lossen te beperken en plaats naderhand uw auto dan op de parkeerplaatsen.

Wij zijn een autoluwe camping en hebben hier ook rekening mee gehouden met het indelen van onze seizoensplaatsen. Buiten het plaatsen van uw kampeermiddel is het niet toegestaan het terrein met de auto te berijden. Er zijn langs de weg diverse parkeerplaatsen waar u uw auto kunt parkeren.

Huisdieren

Huisdieren zijn van harte welkom bij ons op de camping, maar dienen ten alle tijden aangelijnd te zijn. Daarnaast dienen de dieren aangemeld te worden bij de receptie. De eigenaar van het huisdier is verantwoordelijk voor het opruimen van wat zijn of haar huisdier achterlaat. Op de receptie vindt u informatie over de bij ons bekende losloopgebieden in de omgeving.

Logés en dagbezoek

Logés en dagbezoek dienen zich bij aankomst te melden bij de receptie. De hierbij verbonden kosten worden genoteerd en eventueel direct afgerekend. Bezoek dient voor 21:00 het terrein weer te verlaten.

Prieel

Midden op het terrein bij het sanitairgebouw staat een prieel, dit prieel is bedoeld om tentkampeerders onderdak te bieden als het regent, maar natuurlijk is het prieel voor iedereen toegankelijk. Naast het prieel hebben we twee jeu de boules banen liggen en een tafeltennistafel staan. Jue de boules ballen, tafeltennisbatjes en balletjes kunt u vinden onder het prieel. U kunt ook gebruik maken van de mogelijkheid te barbecueën op onze stenen BBQ, het rooster hiervoor kunt u bij de receptie afhalen. Ook kunt u een kampvuur maken voor het prieel. U mag ook op de plaats zelf een vuurtje stoken of barbecueën als u zich strikt aan de regels houdt.

Dit is wat je wil weten als je een vuurkorf op de camping wilt gebruiken!

Stookregels

Het gebruik van een BBQ en/of een vuurkorf is enkel toegestaan als www.natuurbrandrisico.nl fase 1 geeft. Bij fase 2, is open vuur totaal verboden en mogen alleen gas BBQ’s nog worden gebruikt. Als u wel mag stoken, dan dienen onderstaande veiligheidsregels strikt in acht te worden genomen;

 • Er mag alleen worden gestookt in een vuurkorf, vuurschaal, buitenhaard of BBQ op poten. Heeft u geen vuurkorf bij u, dan zijn deze per nacht te huur bij receptie.
 • Stoken op de grond, of enkel op de tegels is verboden !
 • Onder de BBQ of vuurkorf legt u meerdere stoeptegels, zodat de gehele stellage op stenen staat.
 • Kant en klare BBQ’s dienen op een steen en een verhoging dan wel tafel gebruikt te worden.
 • Binnen handbereik staat een emmer water, voor het geval het mis gaat.
 • Zorg dat u geen rookoverlast voor de omgeving veroorzaak, zie de 5 stook tips.
 • Bij aansteken bent u de verantwoordelijk aangewezen persoon die het vuur onder controle houdt en dooft bij het verlaten van het vuur.
 • De as kan na afkoelen gedeponeerd worden in de as-emmer bij het prieel, naast de stenen BBQ. Deze emmer is enkel en alleen bedoeld voor as!

Speeltuin

Voor onze kleine gasten hebben wij een speeltuin met;

 • een zandbak,
 • twee schommels,
 • een netschommel,
 • een wip
 • een trampoline*

*Bij de trampoline graag uw kinderen op de regels wijzen die bij de trampoline hangen.

Natuurcamping

natuurcamping fazantenhof

Wat is een natuurcamping of natuurkampeerterrein ?

 Een natuurcamping is een camping midden in de natuur. Wij zijn niet te verwarren met een naturistencamping en lopen derhalve gewoon in kleding. Wij zijn ook NIET aangesloten bij een organisatie zoals bijvoorbeeld de Groene Koepel of Staatsbosbeheer.

Wij zijn geen doorsnee camping, waarbij uw plaats is uitgetekend in rechte lijnen, vaak met behulp van haagjes. Nee, wij maken gebruik van een stuk bos om onder de bomen te kunnen kamperen. Wij werken met plaats aanduidingen welke door ons worden aangewezen, maar geen enkele plaats is bij ons exact afgemeten en afgebakend. Wij zijn geen vakjes camping, maar juist door gebruik te maken van bosschages en andere natuurlijke middelen, een erg speels en vooral natuurlijk ogende camping.

Wij zijn een camping voor iedereen, van jong tot oud en voor alle lagen van de bevolking. Wij zijn een natuurcamping, wij zijn echter geen stilte camping, noch stilte gebeid. Er mag een hoop, zolang u ook rekening houdt met uw buren en niet de natuurlijk omgeving van onze camping verstoort.

Kamperen op een natuurcamping of natuurkampeerterrein is kamperen in de meest pure vorm. Het is kamperen onder de bomen, tussen het groen.

In vergelijking met de meeste andere campings onderscheid ons terrein zich op de volgende punten:

Natuurlijke ligging

Ons terrein bevindt zich in één van de mooiste landschappen, ver van alle drukte. Dankzij de luchtfoto’s van Google Maps kunt u zien dat dit geen loze woorden zijn. Soms ziet u letterlijk door de bomen het kampeerterrein niet meer!

Kleinschalig maar ruim

Wij zijn bescheiden qua omvang, maar u kunt er altijd zeker van zijn dat iedere kampeerder een ruime plek krijgt. Juist die extra ruimte geeft meer rust en privacy. Zelfs in de piekperioden tijdens de vakanties, wordt er alles aan gedaan om alle gasten zoveel mogelijk ruimte te bieden.

Respect voor uw rust

Natuurkampeerders zijn over het algemeen rustzoekers. Wij proberen de rust zoveel mogelijk te bewaren, wij zijn echter geen stiltegebied, dus het kan zijn dat u de ene dag wat meer geluid ondervind dan de andere.

Eenvoudige voorzieningen

Verwacht geen badkamers met bubbelbaden, maar wel dat er toilet en stromend water is. Wij beschikken gewoon over een warme douche. Ook zijn er extra voorzieningen zoals mogelijkheden om vuur te maken of een slechtweervoorziening.

Kindvriendelijk

Ook kinderen voelen zich thuis op ons Natuurkampeerterrein. Onze eenvoudige voorzieningen zoals een zandbak, schommel en trampoline al voldoende. Maar de grootste speeltuin is de natuurlijke omgeving, waar van alles te ontdekken valt.

Samengevat

Samengevat respecteren wij de omgeving waar we in staan, wij respecteren de natuur en denken na bij ons doen en laten, de rust zo goed mogelijk bewarend, maar wel genietend van onze omgeving in het bijzijn van vrienden en familie.

Voor diegene die zin en tijd hebben, hier een leuke link naar een uitgebreid verhaal over wat een natuurkampeerterrein nou eigenlijk is; 10x wat is een natuurkampeerterrein eigenlijk?

Het terrein is ’s nachts zo goed als donker, dus een goede zaklamp is een noodzaak.

Om de rust en de veiligheid op de natuurcamping te waarborgen, hebben wij een reglement opgesteld, om ervoor te zorgen dat een ieders verblijf naar volle tevredenheid verloopt. Leest u hier het volledige kampeerreglement.

omgeving natuurcamping