De Camping

De camping heeft een receptie, rechts na de ingang aan het begin van het terrein. De receptie is gedurende het seizoen geopend van maandag t/m zondag van 09:00 tot 20.00. Mocht er niemand achter de balie zitten bel dan even naar het genoemde nummer en wij komen u zo snel mogelijk helpen.

Bij onze receptie kunt u gebruik maken van de wifi. Onder de overkapping kunt u droog zitten op onze bank of aan de leestafel. Hier is ook een stopcontact waar u (op eigen risico) eventueel uw gsm op kunt laden.

Op de natuurcamping zijn meerdere sanitaire units aanwezig met toiletten, warme douches en stromend water. De “van Keulen” unit op het voorterrein beschikt over 3 toiletten, 3 wasbakken, waarvan 1 met warm water, 2 douches en 1 stortput. De Stormunit op het middenterrein beschikt over 2 toiletten, 3 wasbakken, waarvan 2 met warm water en 2 douches. Achter het Storm gebouw staat het karakteristieke JW-sani, nog gebouwd door opa JW Ploeg. Vroeger was dit het hoofdgebouw met een dames- en herenkant. Tegenwoordig worden enkel nog de 2 kind veilige buitentoiletten, 1 urinoir en 1 stortput gebruikt. De oude herenkant is nog operationeel bij grotere groepen en bevat 1 toilet en 3 wasbakken met koud water.

Er zijn in alle units warmwaterdouches, werkend op een muntsysteem en aanrechten met warmwatertap werkend op 20 cent muntjes. De Stormunit is ook uitgerust met stopcontacten om elektrisch te kunnen scheren, te föhnen, of uw gsm op te laden (op eigen risico).

Op het midden van het terrein vindt u ook een ‘speelcaravan’ en een prieel met een vuurschaal. Ter vermaak zijn er twee jeu de boules banen, een grote zandbak met speelgoed, grote en kleine schommels, een wip, een trampoline en een tafeltennistafel. Jeu de boules ballen, tafeltennisbatjes en balletjes kunt u vinden onder het prieel of in de daarachter staande oude ‘speelcaravan’. Daarnaast staat een stenen barbecue, het rooster dat u hiervoor nodig heeft, is te lenen bij de receptie. U mag ook op de plaats zelf een vuurtje stoken of barbecueën als u zich strikt aan de regels van het kampeerreglement en van tevoren heeft gecontroleerd of er wel gestookt mag worden. Zowel voor het BBQ’en als het maken van een kampvuur gelden aangescherpte regels en is het enkel toegestaan te stoken als www.natuurbrandrisico.nl fase 1 geeft. Bij fase 2, is open vuur totaal verboden.

Honden zijn zeer welkom, mits ze aangelijnd zijn en buiten het kampeerterrein worden uitgelaten.

Op de camping is geen winkel of kantine. Voor boodschappen kunt u terecht in Maartensdijk of Loosdrecht, voor meer informatie kijkt u op de omgevingspagina.

Voor een hapje eten kunt u op loopafstand terecht bij Restaurant de Paddenstoel. Als u de camping aan de achterzijde afloopt, gaat u naar rechts en al na 100 meter bevindt het restaurant zich aan de rechterhand.

Om de rust en de veiligheid op de natuurcamping te waarborgen, hebben wij een reglement opgesteld, om ervoor te zorgen dat een ieders verblijf naar volle tevredenheid verloopt. Leest u hier het volledige kampeerreglement. 

Natuurcamping

Wat is een natuurcamping of natuurkampeerterrein ?

Een natuurcamping is een camping midden in de natuur, wij zijn niet te verwarren met een naturistencamping en lopen derhalve gewoon in kleding. Wij zijn geen doorsnee camping, waarbij uw plaats is uitgetekend in rechte lijnen, vaak met behulp van haagjes. Nee, wij maken gebruik van een stuk bos om onder de bomen te kunnen kamperen. Natuurlijk zijn er plaats aanduidingen, maar geen enkele plaats is bij ons exact afgemeten en afgebakend, wij zijn geen vakjes camping, maar juist door gebruik te maken van bosschages en andere natuurlijke middelen, een erg speels en vooral natuurlijk ogende camping.

Wij zijn een camping voor iedereen, van jong tot oud en voor alle lagen van de bevolking. Wij zijn een natuurcamping, wij zijn echter geen stilte camping, noch stilte gebeid. Er mag een hoop, zolang u ook rekening houdt met uw buren en niet de natuurlijk omgeving van onze camping verstoort.

Kamperen op een natuurcamping of natuurkampeerterrein is kamperen in de meest pure vorm. Het is kamperen onder de bomen, tussen het groen. In vergelijking met de meeste andere campings onderscheid ons terrein zich op de volgende punten:

Natuurlijke ligging

Ons terrein bevinden zich in één van de mooiste landschappen, ver van alle drukte. Dankzij de luchtfoto’s van Google Maps kunt u zien dat dit geen loze woorden zijn. Soms ziet u letterlijk door de bomen het kampeerterrein niet meer!

Kleinschalig maar ruim

Wij zijn bescheiden qua omvang, maar u kunt er altijd zeker van zijn dat iedere kampeerder een ruime plek krijgt. Juist die extra ruimte geeft meer rust en privacy. Zelfs in de piekperioden tijdens de vakanties, wordt er alles aan gedaan om alle gasten zoveel mogelijk ruimte te bieden.

Respect voor uw rust

Natuurkampeerders zijn over het algemeen rustzoekers. Wij proberen de rust zoveel mogelijk te bewaren, wij zijn echter geen stiltegebied, dus het kan zijn dat u de ene dag wat meer geluid ondervind dan de andere.

Eenvoudige voorzieningen

Verwacht geen badkamers met bubbelbaden, maar wel dat er toilet en stromend water is. Wij beschikken gewoon over een warme douche. Ook zijn er extra voorzieningen zoals mogelijkheden om vuur te maken of een slechtweervoorziening.

Kindvriendelijk

Ook kinderen voelen zich thuis op ons Natuurkampeerterrein. Vaak zijn er eenvoudige voorzieningen zoals een zandbak, schommel of trampoline al voldoende. Maar de grootste speeltuin is de natuurlijke omgeving, waar van alles te ontdekken valt.

Samengevat respecteren wij de omgeving waar we in staan, wij respecteren de natuur en denken na bij ons doen en laten, de rust zo goed mogelijk bewarend, maar wel genietend van onze omgeving in het bijzijn van vrienden en familie.

Het terrein is ’s nachts zo goed als donker, dus een goede zaklamp is een noodzaak.

Voor diegene die zin en tijd hebben, hier een leuke link naar een uitgebreid verhaal over wat een natuurkampeerterrein nou eigenlijk is; 10x wat is een natuurkampeerterrein eigenlijk?

RESERVEER NU